Restauratie Specialist

Gevelrestauratie Dordrecht

Ben je de trotse bezitter van een historisch pand in Dordrecht? Dan wil je natuurlijk graag zien dat het gebouw er mooi uit blijft zien. Een van de meest kenmerkende elementen van een gebouw is de gevel. Zeker vroeger werden die voorzien van prachtige ornamenten, kleurrijke sierstenen en sierlijsten. Door te kiezen voor periodieke en/of grondige reiniging en gevelrestauratie straalt de gevel weer als vanouds.

Gevels takelen af en verweren zonder periodiek onderhoud

Versierde buitengevels hebben in Nederland het zwaar te verduren met ons klimaat. Vaak zitten gevels vol met scheuren en zijn versieringen verweerd en vervallen. De gebruikte mortels zijn vaak te hard voor de oude zachtere stenen of ze kunnen het vocht niet goed reguleren en zijn ze te dampdicht. Vaak zitten er verkeerde verf soorten op de gevel die vocht opsluiten en laten deze lagen onderling los. Soms moeten de gevels worden gereinigd of gestraald. Als de mortel te erg gecraqueleerd, te hard en te veel vocht opsluit moet de buitengevelbekleding volledig afgehakt worden tot de steen om een nieuwe gezonde opbouw te maken.

Een ander vaak voorkomende oorzaak van schade is het naar buiten treden van zouten. Deze worden door vocht getransporteerd en kristalliseren zich tussen lagen in. Wij beoordelen de situatie, mortel en ondergronden om tot de juiste oplossing te komen, en de gevel weer in ere te herstellen. Er kunnen mallen gemaakt worden om geprofileerde lijsten te trekken, er kunnen siliconen mallen gemaakt worden van elementen of ornamenten en er kan met mortel geboetseerd worden.

Restauratie van Historische Gevels: Een eerbetoon aan het Verleden

Het restaureren van historische gevels is niet alleen een technische taak, maar ook een eerbetoon aan het verleden. Het behoud van deze gevels zorgt ervoor dat we de schoonheid en de verhalen van vroeger kunnen blijven bewonderen.

Elvee Stucwerk: Jouw partner in gevelrestauratie

Elvee Stucwerk is jouw betrouwbare partner in gevelrestauratie. Met jarenlange ervaring en expertise in het herstellen van historische gevels, zijn wij de specialisten die je nodig hebt. Wij renoveren waar nodig, maar restaureren het authentieke aangezicht van de gevel. Snijvoegen, metselwerk, voegwerk en ornamenten zien er weer als vanouds uit. Daarbij maken we gebruiken van ambachtelijke technieken en materialen en gaan we specialistisch te werk. De gevelwerkzaamheden behelsen gevelonderhoud van monumentale panden, zoals voor- als achtergevel. 

Het belang van historische gevels behouden

Historische gevels zijn niet alleen esthetisch waardevol, maar ook een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed. Het behoud ervan draagt bij aan het bewaren van de geschiedenis en het karakter van een stad.

Restauratieproces: Van onderzoek tot uitvoering

Het restauratieproces begint met grondig onderzoek naar de staat van de gevel. Vervolgens wordt een restauratieplan opgesteld en uitgevoerd, waarbij zorgvuldig wordt gewerkt om het weer als nieuw te laten ogen. 

Materialen en technieken: Authentieke herstellingen

Bij de restauratie van historische gevels is het gebruik van authentieke materialen en technieken essentieel. Elvee Stucwerk heeft de kennis en ervaring om deze materialen te selecteren en toe te passen.

Elvee Stucwerk’s erfgoedprojecten

Wij hebben met succes deelgenomen aan verschillende erfgoedprojecten, waarbij we historische gevels hebben gerestaureerd en hun pracht hebben hersteld.

Vrijblijvend advies en offerte van een gevelspecialist in Dordrecht

Heb je een historische gevel in de oudste stad van Holland, die gerestaureerd moet worden? Neem contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte op maat. We bespreken graag de mogelijkheden voor jouw project.