Restauratie Specialist

Wand- en sierwerk

Stucco Lustro, marmerpleisters of Venetiaanse pleisters

Stucco Lustro (stuc-glans) voeren wij op de traditionele wijze uit. De glans wordt verkregen door een fijn gekleurd kalkdeeg te pleisteren en deze in de was of olijfzeep te zetten. Stucglans kan worden gecombineerd met een fresco techniek door in de laatste laag aderen te schilderen in de verse kalk. Het resultaat is een kleurenspel van lichte en/of donkere tinten in het stucwerk.

Stucmarmer

Stucmarmer is een van de meest exclusieve afwerkingen. Het wordt gemaakt van speciale harde gips met toevoegingen van beenderlijm en kleurstoffen, waarmee wij naar eigen wens vele soorten marmer kunnen nabootsen, met specifieke kleuren, aderen, etc. Deze tijdrovende sierwerk techniek heeft als voordeel dat het materiaal door en door gekleurd is. Dus bij beschadigingen komt geen ander materiaal aan het oppervlak. Zowel vlak als geprofileerd werk kan gemaakt worden, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Fresco Buono

Fresco is een schildertechniek waarbij de pigmenten (geen verf) rechtstreeks verstenen met de natte onderliggende kalklaag. Deze eeuwenoude sierwerk techniek is toe te passen in zowel de ondergrond als in het schilderwerk zelf.

Sgraffito

‘Sgraffiare’ is Italiaans voor ‘krabben’. Verschillende lagen pleister of mortel worden over elkaar heen aangebracht. Door het wegkrabben van de onderliggende lagen (die elk een afwijkende kleur hebben) wordt er een afbeelding gecreëerd. Het materiaal is met een kleine korrel heel verfijnd te verwerken, maar het kan ook met een grove korrel, bijvoorbeeld op een buitengevel.

Beton Cire of BetonStone

Beton Cire is de Franse naam voor het boenen van beton. Betonstone is een op kleur gemaakte minerale quartz cement die bijna overal (en op vrijwel elke ondergrond) toegepast kan worden. Het is een beton-look materiaal dat de uitstraling van Tadelakt heeft. Het bijzondere van dit materiaal is de hardheid en waterdichtheid.

TerraStone / Tadelakt

Terrastone bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen. Het materiaal ademt en heeft een lucht-zuiverende en actief schimmelwerende werking. Terrastone kan op allerlei ondergronden verwerkt worden. Terrastone lijkt veel op Tadelakt. Tadelakt is een Marokkaanse hydraatkalk en vereist wél een specifieke ondergrond. Tadelakt aanbrengen is een tijdrovende klus en het materiaal vereist zorgvuldig onderhoud (het kan niet worden gereinigd met chemische middelen!). Het oppervlak wordt afgewerkt met olijfzeep, waardoor het een adembenemend zachte uitstraling krijgt.