Restauratie Specialist

Buitengevel restaureren

Versierde buitengevels hebben in Nederland het zwaar te verduren met ons klimaat. Vaak zitten gevels vol met scheuren en zijn versieringen verweerd en vervallen. De gebruikte mortels zijn vaak te hard voor de oude zachtere stenen of ze kunnen het vocht niet goed reguleren en zijn ze te dampdicht. Vaak zitten er verkeerde verf soorten op de gevel die vocht opsluiten en laten deze lagen onderling los. Soms moeten de gevels worden gereinigd of gestraald. Als de mortel te erg gecraqueleerd, te hard en te veel vocht opsluit moet de buitengevelbekleding volledig afgehakt worden tot de steen om een nieuwe gezonde opbouw te maken.

Een ander vaak voorkomende oorzaak van schade is het naar buiten treden van zouten. Deze worden door vocht getransporteerd en kristalliseren zich tussen lagen in. Wij beoordelen de situatie, mortel en ondergronden om tot de juiste oplossing te komen, en de gevel weer in ere te herstellen. Er kunnen mallen gemaakt worden om geprofileerde lijsten te trekken, er kunnen siliconen mallen gemaakt worden van elementen of ornamenten en er kan met mortel geboetseerd worden.

Behoudt de mooie uitstraling van uw pand door te kiezen voor een vakkundige restauratie. Het team van Elvee Stucwerk zijn vooral actief in de regio Zuid-Holland o.a. Delft, Dordrecht, Gouda en Schiedam.