Restauratie Specialist

Specialistisch Stucwerk

Glad pleisterwerk

Glad Pleisterwerk wordt nog steeds veel in zowel moderne als oude gebouwen gevraagd. Hier zijn verschillende materialen voor die allemaal eigenschappen hebben voor bepaalde doeleinden. Hierna wordt doorgaans na voorbehandeling een verflaag aangebracht.

Schuurwerk

Aan het gips wordt een fijne zandkorrel toegevoegd. Dit geeft het stucwerk een ‘vlam’ effect. Schuurwerk is
verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Raapwerk

Zwaar beschadigde, kromme of grove muren en plafonds worden met een laag gips (of mortel) van meer dan een centimeter dikte weer strak en recht gestuukt. In natte ruimtes (badkamers, wc’s, keukens) worden wanden met mortel recht, waterpas en haaks uitgeraapt, ter voorbereiding op het tegelwerk.

Buitenwerk

Voor traditioneel buiten stukadoorswerk kan onderscheid worden gemaakt in 2 materialen of een combinatie daarvan. Cement gebonden en kalk gebonden. Dit is erg afhankelijk van de ondergrond, wensen maar ook mogelijkheden. Op een zachte steen die met kalk gemetseld is kan een te harde stuclaag veel schade aanrichten. Het is erg belangrijk goed rekening te houden met detailleringen.
De stuclaag kan ook een gevel beschermen tegen de weersinvloeden, en kan het uiterlijk natuurlijk volledig verfraaien.

Regio Zuid-Holland

In de regio Zuid-Holland specialistisch stucwerk laten uitvoeren door echte professionals? De stukadoors van Elvee Stucwerk hebben zich gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden bij oude, historische panden in Zuid-Holland o.a. Delft, Dordrecht, Gouda, Rotterdam en Schiedam