Restauratie Specialist

Gevelrestauratie Schiedam

Ben je de trotse bezitter van een historisch pand in Schiedam? Dan wil je natuurlijk graag zien dat het gebouw er mooi uit blijft zien. Een van de meest kenmerkende elementen van een gebouw is de gevel. Zeker vroeger werden die voorzien van prachtige ornamenten, kleurrijke sierstenen en sierlijsten. Door te kiezen voor periodieke en/of grondige reiniging en gevelrestauratie straalt de gevel weer als vanouds.

Gevels takelen af en verweren zonder periodiek onderhoud

Versierde buitengevels hebben in Nederland het zwaar te verduren met ons klimaat. Vaak zitten gevels vol met scheuren en zijn versieringen verweerd en vervallen. De gebruikte mortels zijn vaak te hard voor de oude zachtere stenen of ze kunnen het vocht niet goed reguleren en zijn ze te dampdicht. Vaak zitten er verkeerde verf soorten op de gevel die vocht opsluiten en laten deze lagen onderling los. Soms moeten de gevels worden gereinigd of gestraald. Als de mortel te erg gecraqueleerd, te hard en te veel vocht opsluit moet de buitengevelbekleding volledig afgehakt worden tot de steen om een nieuwe gezonde opbouw te maken.

Een ander vaak voorkomende oorzaak van schade is het naar buiten treden van zouten. Deze worden door vocht getransporteerd en kristalliseren zich tussen lagen in. Wij beoordelen de situatie, mortel en ondergronden om tot de juiste oplossing te komen, en de gevel weer in ere te herstellen. Er kunnen mallen gemaakt worden om geprofileerde lijsten te trekken, er kunnen siliconen mallen gemaakt worden van elementen of ornamenten en er kan met mortel geboetseerd worden.

Gevel restaureren in Schiedam?