Restauratie Specialist

Plafond restauratie Schiedam

Plafond laten restaureren bij een historisch pand in Schiedam? Elvee Stucwerk helpt je graag verder!

Oude plafonds die vaak op riet zijn gemaakt bevatten mooie ornamenten in een samenspel met sierlijke lijsten. Plafond ornamenten zijn meestal afgegoten in mallen en geplaatst. Bij oudere gebouwen (meestal voor 1850) zijn de ornamenten en versieringen ook vaak ter plekke gemodelleerd.

Vaak zijn bij mooie ornamenten en lijsten plafonds verlaagde plafonds er onder gemaakt. Dan zijn er beschadigingen van de ophanging en oudere verzakkingen te zien. Soms ontbreekt een deel van een ornament en kan deze aangeheeld worden, soms ontbreekt het ornament in zijn geheel en moet deze opnieuw gemaakt worden of gekopieerd worden.

Lijsten kunnen getrokken worden en de scheuren in de mortel laag overbrugd worden met een nieuwe stuclaag met eventuele versterkte weefsels. Dit doen wij meestal door een laagje van het vlakke werk af te frezen, om ruimte te creëren voor het vastzetten en opnieuw te pleisteren. Grotere gaten worden dicht gezet met Stucanet.  Deze pleisterdrager kan mooi over een gedeelte van het riet om zo weer er een geheel van te maken. Belangrijk is dat het plafond in zijn geheel enige beweging en spanning aan kan, en daar lenen platen zich minder goed voor.

Plafond restaureren in Schiedam?